Vi benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies   

Vi arbejder på et adfærdskodeks om persondata

Vi har nedsat et udvalg, som skal udarbejde et adfærdskodeks om persondata og en databehandleraftale, der er tilpasset forholdene i branchen. En databehandleraftale skal indgås, hvis man behandler data på vegne af andre.

Adfærdskodekset vil give nogle retningslinjer for, hvordan persondataforordningen skal forstås på de særlige ejendomsretlige forhold, som vi oplever i den daglige administration af ejendomme.

Udvalget består af repræsentanter fra Newsec Datea, Boligexperten Administration A/S, DEAS A/S, CEJ Ejendomsadministration og Cobblestone A/S, der bistår Ejendomsforeningen Danmark med at udarbejde et adfærdskodeks og en databehandleraftale, der er tilpasset forholdene i ejendomsbranchen. 

Adfærdskodekset vil give nogle retningslinjer for, hvordan persondataforordningen skal forstås på de særlige ejendomsretlige forhold, som vi oplever i den daglige administration af ejendomme.

Et eksempel på indholdet i adfærdskodekset er, at vi vil give nogle retningslinjer for, hvor længe man i branchen som udgangspunkt må opbevare persondata uden at handle i strid med slettepligten i persondataforordningen.

Adfærdskodeks og databehandleraftale forventes at ligge klar i en endelig udgave i foråret 2018. Men det afhænger af Datatilsynets godkendelsesprocedure.

Husk at du altid kan opdatere dig på vores hjemmeside om persondataforordningen. Her har vi blandt andet givet vores anbefalinger til, hvad du kan gøre for at sikre, at din virksomhed overholder persondataforordningen. 

Læs mere (for medlemmer)