Vi benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies   

Nyheder

7. december 2017

Renholdelse i København – brug for jeres erfaringer

Grundejere kan søge dispensation om at træde ud af Københavns Kommunes fortovsordning – renholdelse af fortove. I april 2017 modtog kommunens grundejere et brev, der beskrev muligheden for at søge dispensation fra den kommunale renholdelse. Kommunen oplyser på sin hjemmeside, at grundejere kan søge om dispensation løbende med ikrafttrædelse en gang i kvartalet.

Ejendomsforeningen Danmark vil gerne høre om medlemmernes erfaringer med fortovsordningen, og ansøgning om dispensation. Skriv gerne til Rikke Kristiansen.

Læs tidligere artikler i Huset (for medlemmer)

Læs om dispensation hos Københavns Kommune

 

4. december 2017

Ny dom om udlejning efter BRL § 5, stk. 2

Højesteret har mandag den 4. december stadfæstet den efterhånden omfattende praksis hos landsretterne om, at der ikke kan ske sammenligning af lejemål med leje fastsat jf. BRL § 5, stk. 2 med lejemål, hvor lejen er fastsat jf. BRL § 5, stk. 1. Det omfatter heller ikke, når det skal vurderes, om der er aftalt mere byrdefulde vilkår jf. BRL § 5, stk. 9.

Læs en juridisk artikel om dommen (for medlemmer)

Læs dommen (for medlemmer)

 

1. december 2017

Jannick Nytoft er trukket i arbejdstøjet 

Jannick Nytoft er netop tiltrådt som administrerende direktør i Ejendomsforeningen Danmark. Nyheden om hans skifte fra venture- og kapitalfonde til ejendomme har været kendt siden september, og fredag den 1. december blev skiftet en realitet.

”Jeg har været utrolig spændt på at starte i Ejendomsforeningen Danmark. Min første arbejdsdag gik slag i slag med at få alt det praktiske på plads. Ellers blev jeg kastet direkte ud i arbejdet med et afdelingsmøde i sekretariatets økonomiske afdeling og et ledermøde”, fortæller Jannick Nytoft om sin første arbejdsdag i Ejendomsforeningen Danmark.

Læs mere

 

27. november 2017

Ny politisk aftale om andelsboliger

I dag indgik regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre en politisk aftale om en række nye tiltag på andelsboligområdet. Aftalen skal ”bidrage til at skabe en mere sund og robust andelsboligsektor”, fremgår det af Erhvervsministeriets pressemeddelelse om aftalen.

Læs juridisk direktør i Ejendomsforeningen, Morten Østrup Møllers kommentarer til aftalen

 

23. november 2017

Fokus på vækst til årets delegeretmøde

Mogens Dahl Koncertsal lagde i år lokaler til Ejendomsforeningen Danmarks årlige delegeretmøde. Temaet var ”økonomisk vækst i Danmark”, og godt 100 delegerede fra ejendomsbranchen deltog. Oplægsholderne var professor og overvismand Michael Svarer, erhvervsminister Brian Mikkelsen og Jesper Bo Hansen, administrerende direktør i Catella Corporate Finance. 

Læs mere fra delegeretmødet (for medlemmer)
Se slides fra delegeretmødet (for medlemmer)

 

23. november 2017

Møde om generationsskifte i familieejede ejendomsvirksomheder

Tirsdag den 14. november holdt Ejendomsforeningen Danmark et gå hjem-møde i Vejle om generationsskifte i familieejede ejendomsvirksomheder. Omkring 50 deltagere slog vejen forbi Unik System Design i Vejle, hvor mødet blev holdt. Fokus var på ligestilling af familieejede ejendomsvirksomheder ved generationsskifte.

Læs mere om mødet om generationsskifte

 

23. november 2017

Karrieredag hos Cphbusiness

Der var mange nysgerrige spørgsmål til ejendomsadministration på Bliv Ejendomsadministrator og Ejendomsforeningen Danmarks stand til Karrieredag ved Cphbusiness den 16. november. 

Her kunne de studerende, der læser til finansøkonom og finansbachelor, stille spørgsmål til en karriere inden for branchen. Blandt andet svarede Rasmus Hjort Jensen, praktikant i Boligexperten, på spørgsmål om hverdagen som praktikant inden for ejendomsadministration.

På standen stod tre garvede ejendomsadministratorer også klar til at fortælle om branchens alsidige arbejdsopgaver og muligheder for at efteruddanne sig i branchen. De var Morten Gustavsen fra Boligexperten, Lea Dyrtig fra CEJ Ejendomsadministration og Rasmus Sørensen også fra CEJ Ejendomsadministration.

Se også Rasmus Hjort Jensens fotodagbog om hverdagen som praktikant

 

23. november 2017

Sidste chance for at søge efter praktikanter til efteråret 2018

Det er nu, at I skal sende os jeres praktikopslag for efteråret 2018, så I kan søge efter finansbachelor- eller finansøkonomstuderende. Send en mail til Ejendomsforeningen Danmark, og så lægger vi opslagene på www.ejendomsadministrator.dk.

Vi skal have jeres opslag senest fredag den 1. december.

Læs mere

 

23. november 2017

Oplev Pier47 på Langeliniekajen i København

ATP Ejendommes kontorejendom Pier47 ligger på spidsen af Langeliniekajen, hvor den afslutter rækken af nyfortolkede pakhuse, som er den betegnelse, de markante bygninger går under.

Ejendomsforeningen Danmark holder et nyhedskursus i Pier47 den 5. december kl. 9-13. Her kan du blive opdateret på nyheder inden for bolig- og erhvervslejeret.

Læs mere
Tilmeld dig Nyhedskursus: Bolig- og erhvervslejeret

 

23. november 2017

Find Huset og Huset Jura i din postkasse 

Årets sidste udgave af vores magasin Huset og Huset Jura er netop udkommet. Huset Jura bringer denne gang referater af to højesteretsafgørelser på andelsboligområdet.

Huset dykker denne gang ned i digitaliseringen. To eksperter fra Dansk Erhverv og Dansk Industri giver en status på digitaliseringen, og så har Huset mødt fire aktører i ejendomsbranchen, som fortæller hvordan det står til med digitaliseringen indenfor deres områder.

Læs Huset online (for medlemmer og abonnenter)
Læs Huset Jura online (for medlemmer og abonnenter) 

 

23. november 2017

Vest Administrationen A/S er blevet kåret til en af Danmarks bedste arbejdspladser

Vest Administrationen er i november blevet kåret som en af Danmarks bedste arbejdspladser. Det er første gang, at Vest Administrationen deltager i undersøgelsen Danmarks Bedste Arbejdspladser, og virksomheden indtager her en 18. plads.

”Det er første år, vi er nomineret og blot det at være nomineret, er meget tilfredsstillende. Vi fokuserer rigtig meget på medarbejdernes trivsel, engagement og udvikling”, siger direktør Kent Friis Petersen.

Læs mere hos Vest Administrationen

 

9. november 2017

Markedsdata skal forbedre de offentlige ejendomsvurderinger

Skatteministeriet har fået til opgave at levere et nyt system til ejendomsvurderinger af ejerboliger, erhvervsejendomme, øvrige ejendomme og grunde. Ejendomsforeningen Danmark er efter et udbud valgt som leverandør til at indsamle markedsdata til vurderingerne af erhvervsejendomme. 

Derfor vil foreningen i den kommende tid kontakte en række ejendomsejere, så vi får tilstrækkelig med data. Hvis de nye ejendomsvurderinger skal blive bedre end de gamle er det vigtigt, at ejendomsbranchen bakker op. Vi vil løbende informere om dataindsamlingen.

Læs interview med Jens Daugaard, der er programchef i ImplementeringsCenter for Ejendomsvurderinger i Skatteministeriets departement (for medlemmer)

 

9. november 2017

Delegeretmøde i gang

Ejendomsforeningen Danmark holdt den 9. november sit årlige delegeretmøde. Her tages der blandt andet en temperaturmåling på væksten i Danmark. Regeringen har tidligere i år lanceret udspillet ”Vækst og udvikling i hele Danmark”, som erhvervsminister Brian Mikkelsen holder et indlæg om. Vi bringer en reportage i næste udgave af Huset Net.

 

9. november 2017

Publikation om strategisk erhvervsudlejning

KAB har sammen med Ejendomsforeningen Danmark set nærmere på, hvordan almene og private boligforeninger kan lægge en strategi for og koordinere deres indsats i erhvervsudlejningen. Vi har samlet erfaringer og resultater i publikationen ”Aktive erhvervsudlejere – strategi og koordinering som redskaber”.

Læs publikationen "Aktive erhvervsudlejere – strategi og koordinering som redskaber"

 

9. november 2017

Betalingsdatoer for 2018 er online

Datoerne for, hvornår lejen forfalder til betaling, hvornår lejer senest skal betale, og hvornår udlejer må sende betalingspåkrav til lejer i henhold til leje- og erhvervslejeloven, er nu opdaterede for 2018. Du kan finde betalingsdatoerne på Ejendomsforeningen Danmarks hjemmeside.

Se betalingsdatoerne for 2018 (for medlemmer)

 

8. november 2017

Ny markedsstatistik: Tomgangsniveau fastholdes

Ejendomsforeningen Danmark har netop offentliggjort markedsstatistik – tomgang for oktober 2017. Den viser, at det lavere niveau for den økonomiske tomgang i investeringsejendomme fastholdes i fjerde kvartal af 2017. Den økonomiske tomgang for kontor er faldet fem kvartaler i træk, selvom faldet er mindre i oktober.

Læs pressemeddelelse

Dyk ned i tallene i webrapporten

 

6. november 2017

Forbedret ejendomsvenlighed i landets kommuner

Resultatet af Ejendomsforeningen Danmarks årlige undersøgelse af ejendomsvenligheden blev offentliggjort mandag den 6. november. For sjette år i træk undersøger erhvervsorganisationen ejendomsvenligheden blandt landets kommuner. Hovedkonklusionen af undersøgelsen er, at den generelle ejendomsvenlighed er forbedret i forhold til sidste år.

”Det er vigtigt, at kommunerne prioriterer ejendomsvenlighed, da boliger og erhvervsejendomme bidrager til at holde gang i aktiviteter, beskæftigelsen og økonomien i kommunen. Gode vilkår bidrager til, at der holdes gang i ejendommene og til at tiltrække og fastholde erhverv og borgere”, sagde Morten Marott Larsen, cheføkonom i Ejendomsforeningen Danmark.

Se resultaterne fra undersøgelsen

Læs mere om undersøgelsen

 

26. oktober 2017

Ny strategi for deleøkonomi i Danmark

Regeringen lancerede i starten af oktober strategien ”Deleøkonomi i Danmark”. Ejendomsforeningen Danmark vurderede efter offentliggørelsen, at strategiens initiativer vil betyde, at færre boliger fremover udlejes til eksempelvis studerende.

”Markedet låser sig fast, fordi folk bliver i de billige boliger, da de har mulighed for at videreudleje til en meget højere pris. Det betyder, at der er nogle almindelige danskere, der søger det billige boligmarked, som ikke får en bolig”, sagde Morten Østrup Møller, juridisk direktør i Ejendomsforeningen Danmark, til TV 2 Nyhederne på dagen.

Læs mere

 

26. oktober 2017

Virksomheder sikrer sig plads til vækst

Med det økonomiske opsving er der blevet længere mellem de ledige kontorer, og derfor begynder flere virksomheder at købe eller leje lokaler, som er større end det, de har brug for her og nu. Det skriver EDC Erhverv.

”Vi ser oftere og oftere, at virksomheder indgår kontrakter om kontorlokaler, som faktisk er større end det behov, de har på kort sigt. For nogle, især større virksomheder og IT-firmaer, handler det om, at de har vækstplaner, så de gerne vil være fremtidssikrede og undgå endnu en flytning om et par år ...”, udtaler Martin Brasholt Mikkelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg.

Læs mere hos EDC

 

26. oktober 2017

Bygningsfornyelse – rådgivermøde

Bygningsfornyelsen i Københavns Kommune inviterer til det årlige rådgivermøde, som holdes den 13. november kl. 15-17. På mødet vil de fortælle om de puljer, der er mulighed for at søge midler fra i 2018. Kommunen vil også fortælle om, hvordan de prioriterer ansøgningerne, og hvad der er fokus på i det kommende år.

Læs mere, og tilmeld dig rådgivermødet

 

26. oktober 2017

Gå hjem-møde i Vejle om generationsskifte i familieejede ejendomsvirksomheder

Tirsdag den 14. november 2017 holder Ejendomsforeningen Danmark et gå hjem-møde om generationsskifte i familieejede ejendomsvirksomheder.

Landets familieejede ejendomsvirksomheder har i en lang årrække oplevet en urimelig forskelsbehandling når det drejer sig om generationsskifte på grund af den såkaldte pengetanksregel. Det er især små og mellemstore familieejede ejendomsvirksomheder, der rammes.

Læs mere, og tilmeld dig gå hjem-mødet om generationsskifte i familieejede ejendomsvirksomheder

 

26. oktober 2017

Møder om skat og moms i Aarhus og Aalborg

Kom til møde i Aarhus eller Aalborg mandag den 13. november, hvor Ejendomsforeningen Danmark og EY giver et brush up på det nye ejendomsvurderingssystem og moms. Momspraksis i relation til fast ejendom er under konstant udvikling. Du får seneste status af EY’s momseksperter.

Læs mere og tilmeld dig mødet i Aarhus
Læs mere og tilmeld dig mødet i Aalborg

 

26. oktober 2017

Gå hjem-møde i København om forbrugsmåling

Mange ejendomsejere har fået breve fra målerfirmaerne om krav til opsætning af målere, særligt på det varme vand. Kom til gå hjem-møde den 23. november, når Ejendomsforeningen Danmark i samarbejde med ista Danmark A/S vil fortælle om, hvorfor og hvordan du håndterer de øgede krav til måling af energiforbrug.

Dagens oplægsholdere er Hans Henrik Finne, ista Danmark A/S og juridisk konsulent Ramin Salek, Ejendomsforeningen Danmark.

Læs mere, og tilmeld dig gå hjem-mødet om forbrugsmåling

 

26. oktober 2017

Seminar for ledende medarbejdere: Håndtering af den nye persondataforordning

Ejendomsforeningen Danmark holder et seminar om den nye persondataforordning den 23. januar 2018.

Seminaret sætter fokus på de juridiske og forretningsorienterede udfordringer, som ledere af administrationsvirksomheder står over for, når virksomheden skal leve op til den nye persondataforordning.

På seminaret får du konkret viden og løsningsmuligheder, som du kan implementere direkte i din virksomhed.

Læs mere, og tilmeld dig seminaret om håndtering af den nye persondataforordning

 

26. oktober 2017

Velbesøgt gå hjem-møde om udlejning i ejerforeninger

Alle stolene var optaget i kursuslokalet på Nørre Voldgade den 26. oktober, da cirka 45 medlemmer var mødt op til gå hjem-møde om udlejning i ejerforeninger. Mødet blev holdt af Ejerlejlighedernes Landsforening i samarbejde med Ejendomsforeningen Danmark.

Morten Østrup Møller, juridisk direktør i Ejendomsforeningen Danmark gjorde de fremmødte klogere på reglerne for udlejning i ejerforeninger, når det gælder almindelig udlejning, forældrekøb og korttidsudlejning for eksempel via Airbnb.

 

26. oktober 2017

Gratis konference om strategisk erhvervsudlejning i andelsbolig- og ejerforeninger

KAB har sammen med Ejendomsforeningen Danmark set nærmere på, hvordan almene og private boligforeninger kan lægge en strategi for og koordinere deres indsats i erhvervsudlejningen. Vi har samlet erfaringer og resultater i publikationen ”Aktive erhvervsudlejere – strategi og koordinering som redskaber”.

Konferencen holdes mandag den 30. oktober kl. 13.00-16.00 hos KAB, Studiestræde 38, København K.

Publikationen udleveres til deltagere på konferencen, og bliver efterfølgende tilgængelig på www.ejendomsforeningen.dk.

Læs mere, og tilmeld dig konferencen om strategisk erhvervsudlejning i andelsbolig- og ejerforeninger

 

5. oktober 2017

Eksklusion af Housing Group

Den 19. september har administratorsektionens bestyrelse besluttet at ekskludere Housing Group fra Ejendomsforeningen Danmark på baggrund af flere overtrædelser af de etiske normer. 

Eksklusionen er sket på baggrund af adskillige klager fra Housing Groups kunder over uretmæssige debiteringer på kundernes driftskonti. 

”Vi må desværre konstatere, at Housing Group trods adskillige opfordringer ikke har medvirket til sagens yderligere afklaring, ligesom der ifølge Housing Groups kunder ikke er sket berigtigelse af de uretmæssige debiteringer”, fortæller Morten Østrup Møller, der er juridisk direktør i Ejendomsforeningen Danmark.

Læs mere om eksklusionen

 

5. oktober 2017

Årets administratorkonference

Henrik Dahl Jeppesen, formand for administratorsektionen, bød velkommen til årets administratorkonference. Han lagde i sin velkomsttale blandt andet vægt på branchens samarbejde om rekrutteringsudfordringen.

”Væksten i ejendomsadministrationsbranchen gør rekruttering til en udfordring. Rekruttering er en udfordring i mange brancher – det ved jeg godt. Men det er noget, som vi arbejder sammen om”, sagde Henrik Dahl Jeppesen.

Du kan læse mere i Huset, som udkommer i november. 

 

5. oktober 2017

Nyt boligpolitisk år skudt i gang

Fem politikere og hele 135 deltagere var i går mødt op til Ejendomsforeningen Danmark og Realkredit Danmarks årlige boligpolitiske åbningsdebat, hvor det kommende boligpolitiske år blev sat under lup.

Panelet bestod af boligordførerne Merete Dea Larsen (DF), Kaare Dybvad (S), Søren Egge Rasmussen (EL), Andreas Steenberg (RV) og Villum Christensen (LA).

Læs mere om boligpolitisk åbningsdebat

 

5. oktober 2017

Bogen Boliglejemål er ny dreng i klassen på ED-lovportal

Så er Boliglejemål, 2. udgave klar på ED-lovportal.

Her kan du med et klik hoppe direkte til den paragraf i den lov, der henvises til i teksten.

Adgang til ED-lovportalen kræver abonnement.

Bestil gratis 14-dages prøveabonnement

 

22. september 2017

52 nye EA’ere

52 nyuddannede ejendomsadministratorer fik fredag den 22. september overrakt deres eksamensbeviser ved de årlige dimissioner i København og Aarhus. Formand for Uddannelsesudvalget Anne Marie Oksen ønskede dem tillykke:

”Vi er som branche meget glade for i år at stå med så stort et antal dimittender. I alt har 52 EA’ere gennemført uddannelsen mod 40 sidste år. Det er en stigning på 30 procent”, fortalte Anne Marie Oksen i sin tale.

Du kan læse mere i Huset, som udkommer i november. 

 

21. september 2017

Dom om udlejers udgifter ud over lejen

Højesteret har den 21. september 2017 afsagt den seneste dom om udlejers muligheder for at kræve udgifter dækket af lejer ud over lejen. Retten har måske givet ny mulighed for regulering af lejen i boliglejemål med fri lejefastsættelse.

Læs mere om dommen (for medlemmer)

 

21. september 2017

Minister ser endnu en gang på generationsskifte i ejendomsbranchen

Ejendomsforeningen Danmark har gennem flere år rettet politisk fokus på generationsskifte i ejendomsbranchen, fordi de nuværende skatteregler er konkurrenceforvridende, og for flere ejendomsvirksomheder er det ikke muligt at overleve et generationsskifte.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har besøgt advokat Per Bjørnsholm. De drøftede her muligheden for at nedsætte en arbejdsgruppe, som kan komme med forslag til at løse skatteproblemet, når ejendomsselskaber skal foretage et generationsskifte.

”Vi er naturligvis meget positive over for erhvervsministerens udmelding om at nedsætte en arbejdsgruppe. Det er helt i tråd med alle de drøftelser og tiltag som Ejendomsforeningen Danmark har haft med Brian Mikkelsen og andre relevante politikere og embedsmænd i de senere år. Vi vil følge op og deltage aktivt i det videre arbejde”, siger John R. Frederiksen, formand for Ejendomsforeningen Danmark.

Læs mere

 

21. september 2017

Minister ser endnu en gang på generationsskifte i ejendomsbranchen

Ejendomsforeningen Danmark har gennem flere år rettet politisk fokus på generationsskifte i ejendomsbranchen, fordi de nuværende skatteregler er konkurrenceforvridende, og for flere ejendomsvirksomheder er det ikke muligt at overleve et generationsskifte.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har besøgt advokat Per Bjørnsholm. De drøftede her muligheden for at nedsætte en arbejdsgruppe, som kan komme med forslag til at løse skatteproblemet, når ejendomsselskaber skal foretage et generationsskifte.

”Vi er naturligvis meget positive over for erhvervsministerens udmelding om at nedsætte en arbejdsgruppe. Det er helt i tråd med alle de drøftelser og tiltag som Ejendomsforeningen Danmark har haft med Brian Mikkelsen og andre relevante politikere og embedsmænd i de senere år. Vi vil følge op og deltage aktivt i det videre arbejde”, siger John R. Frederiksen, formand for Ejendomsforeningen Danmark.

Læs mere

 

21. september 2017

Højesteret tilsidesatte ikke renteswapaftale

En nystiftet andelsboligforening optog i 2006 finansiering af foreningens nyopførte byggeri, blandt andet ved at indgå aftale med en bank om renteswap til afdækning af risiko for rentestigninger på realkreditforeningslånet. 

Værdien på renteswappen blev negativ, da renteforholdene ændrede sig, og andelsboligforeningen ønskede derfor at komme ud af aftalen. Bankens rådgivning medførte ikke, at renteswapaftalen var ugyldig eller kunne ophæves, ligesom rådgivningen ikke medførte et erstatningsansvar for banken. 

Læs om Højesterets dom (for medlemmer)

 

21. september 2017

Normtal for 2018

Kommunernes huslejenævn fastsætter hvert år normtal for administrationshonorarer og viceværtudgifter.

Ejendomsforeningen Danmark har opdaterede normtal for 2018 for langt de fleste af landets kommuner.

Se kommunernes normtal for 2018 (for medlemmer)

 

21. september 2017

Fælles brev om fortovsordning

Teknik- og Miljøforvaltningen i København har behandlet de første ansøgninger om dispensation fra den kommunale fortovsordning. Desværre har kun 15 ud af 279 grundejere fået dispensation.

Ejendomsforeningen Danmark har sammen med en række andre organisationer henvendt sig til kommunens teknik- og miljøudvalg i et fælles brev, og de opfordrer her til at sikre, at den enkelte grundejer får mulighed for at opnå dispensation fremadrettet.

Læs den fælles henvendelse

Bliv klogere på ordningen
Huset september 2017 bragte to artikler om fortovsordningen, hvor vi talte med Københavns Kommune og Jeudans administrerende direktør Per W. Hallgren.

Læs artiklerne

 

21. september 2017

Andelshavere bliver først lejere ved ejendomssalg

Da en andelsboligforening blev taget under konkursbehandling nedlagde andelshaverne påstand om, at konkursboet ikke var berettiget til fortsat at opkræve boligafgift af andelshaverne. Men der måtte kun opkræves et beløb svarende til den omkostningsbestemte husleje.

Læs mere om sagen (for medlemmer)

 

21. september 2017

Sygehus og station bliver kernen i ny Hillerød-bydel

Favrholm skal om få år være en helt ny bydel syd for Hillerød. Går det, som politikerne i Hillerød byråd håber, vil Favrholm ligge godt to kilometer syd for centrum af byen, hvor der i dag hovedsagelig er åbne marker. Visionerne omfatter arbejdspladser med 6.000-8.000 job og boliger til 3.000-4.000 indbyggere. Dermed skal Favrholm stå for halvdelen af kommunens forventede fremgang i folketallet frem mod 2026.

Læs mere

 

21. september 2017

Stormflodssikring i København

Den 22. juni vedtog Københavns Borgerrepræsentation en stormflodsplan for København. I planen lægges der op til at sikre den østlige og den sydlige del af København. Københavns Kommune har på konferencen CHPClimate Solutions i august meldt ud, at den vil afholde en række dialogmøder med interessenterne i løbet af efteråret. 

Gå til plan (som forelagt den 22. juni)

 

21. september 2017

Nyt liv i tidligere industrikvarter 

Nu flytter lejerne ind i anden etape af AP Pensions byggeri Risskov Brynet ved Aarhus.

”... Lejlighederne har forskellig størrelse, og de er indrettet, så de matcher både de enlige og børnefamiliernes behov. Jeg er stolt over, at vi med dette byggeri er med til at skabe nyt liv i et tidligere industrikvarter til glæde for områdets beboere, samtidig med at vi sikrer vores kunder et godt afkast,” siger Peter Olsson, direktør i AP Pensions ejendomsudviklingsselskab, AP Ejendomme.

Læs mere om Risskov Brynet

 

19. september 2017

Eksklusion af medlem

Den 19. september har administratorsektionens bestyrelse besluttet at ekskludere et medlem på baggrund af flere overtrædelser af de etiske normer. Eksklusionen er sket på grundlag af adskillige klager fra medlemmets kunder over uretmæssige debiteringer på kundernes driftskonti. Det pågældende medlem har trods opfordring hertil ikke medvirket til sagens yderligere afklaring, ligesom der ifølge medlemmets kunder ikke er sket berigtigelse af de uretmæssige debiteringer.

Læs mere

 

8. september 2017

Jannick Nytoft er ny administrerende direktør i Ejendomsforeningen Danmark

Ejendomsforeningen Danmark har ansat Jannick Nytoft som ny administrerende direktør. Jannick Nytoft kommer fra en stilling som administrerende direktør i Dansk Venturekapital- og Private Equity Forening – i daglig tale DVCA. Han tiltræder den 1. december

Jannick Nytoft har siden 2009 været administrerende direktør i DVCA, der er brancheorganisation for venture- og kapitalfonde samt business angels. 

”Jeg ser frem til samarbejdet med Jannick, som har stor ledelseserfaring fra sine tidligere jobs. Ejendomsforeningen Danmark er en veldrevet organisation i en positiv udvikling, hvor målet er at blive endnu mere åben, dynamisk og professionel. Jeg er personligt meget glad for, at Jannick har fundet stillingen som administrerende direktør i Ejendomsforeningen Danmark interessant”, siger John R. Frederiksen, formand for Ejendomsforeningen Danmark, der repræsenterer omkring 85 procent af det professionelle ejendomsmarked.

Læs pressemeddelelse af 8. september 2017

 

7. september 2017

Danmarks bedste renovering er fundet

Den gamle skole i Nr. Vium vandt i sidste uge RENOVER prisen 2017. Skolen blev i 2008 købt af en gruppe borgere, som har stået i spidsen for at få omdannet den gamle skole til et samlingspunkt med blandt andet en daginstitution, møde- og festlokaler samt idrætsfaciliteter. 

”Projektet er et ganske rørende eksempel på, hvordan det er lykkedes at skabe et sted, hvor de lokale i området kan mødes. Samtidig er det prisværdigt, hvordan projektet på trods af en markant transformation stadig har bevaret den gamle skole som en bygning med historisk betydning for mange af de mennesker, der bor i området,” siger Lars Axelsen, direktør i Grundejernes Investeringsfond, der sammen med Realdania står bag prisen. 

Læs mere om projektet, og se hvem der fik jubilæumsprisen

 

7. september 2017

Selskabers registrering af deres reelle ejere

Nye regler betyder, at selskaber skal have registreret de reelle ejere senest den 1. december 2017. Et selskab har fremover pligt til at indhente og opbevare oplysninger om deres reelle ejere. Det vil sige de fysiske personer, der ejer eller kontrollerer virksomheden. På Erhvervsstyrelsens hjemmeside kan du få hjælp til at registrere ejerforholdene i din virksomhed, hvis du ikke allerede har gjort det. 

Læs vejledning (for medlemmer)

Læs mere på Erhvervsstyrelsens hjemmeside

 

7. september 2017

Grundejere blev klogere på flyttesyn

Ejendomsforeningen Danmark gennemførte i tirsdags et kursus i Slagelse om ind- og fraflytningssyn i private lejeboliger, hvor der var over 50 deltagere. Fokus var på de ændrede regler om obligatoriske ind- og fraflytningssyn og vedligeholdelse, som trådte i kraft i 2015.

Kurset er planlagt i samarbejde med advokat Steen Djurtoft, Advodan i Slagelse. Underviserne var juridisk konsulent Pernille Lind Husen, Ejendomsforeningen Danmark og projektleder Henrik Christiansen, DEAS.

 

7. september 2017

Erhvervsministeren til møde om generationsskifte

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) skal fredag den 8. september 2017 drøfte de nuværende regler om generationsskifte i familieejede ejendomsselskaber med advokat Per Bjørnsholm fra advokatfirmaet BJØRNSHOLM A/S. Mødet er kommet i stand efter, at Per Bjørnsholm rettede henvendelse til erhvervsministeren for at gøre opmærksom på problematikkerne om generationsskifte. Henvendelsen imødekommes nu af ministeren. 

”Jeg ser frem til at fortælle ministeren om disse udfordringer, og jeg håber på den måde at kunne hjælpe de familieejede ejendomsselskaber fri af en lovgivning, som helt klart er konkurrenceforvridende for dem”, siger
Per Bjørnsholm forud for mødet.

 

7. september 2017 

Besøg på Aarhus Ø – ny bydel på vej

Ejendomsforeningen Danmarks hovedbestyrelse holdt for nylig bestyrelsesmøde i Aarhus. Her besøgte bestyrelsen blandt andet Aarhus Ø, som er en ny bydel, der på sigt vil huse 8.000-10.000 beboere og cirka 12.000 arbejdspladser. På Aarhus Ø er byggeriet i gang, og der vil komme til at være boliger, erhverv, uddannelsesinstitutioner, ældreboliger, dagsinstitution, hovedbibliotek og teater. Målet er også at skabe en masse byliv for de kommende beboere.

Læs mere om Aarhus Ø

 

7. september 2017

Godmorgenmøde om skat og moms

Onsdag morgen var over 170 deltagere samlet, da Ejendomsforeningen Danmark i samarbejde med EY holdt godmorgenmøde om skat og moms. På mødet fik deltagerne blandt andet et brush up på det nye ejendomsvurderingssystem samt seneste status på momspraksis i relation til fast ejendom.

Slides fra mødet vil blive lagt på www.ejendomsforeningen.dk snarest.

 

7. september 2017

Ændringer i energimærkningsordningen

I mandags trådte en række ændringer til de nuværende krav i energimærkningsordningen i kraft. Ændringerne gælder energimærkning af store bygninger og betyder blandt andet, at alle energimærker nu får en gyldighed på ti år, samt at kravet om løbende energimærkning af private bygninger over 1.000 kvadratmeter fjernes. Disse bygninger skal fremover energimærkes, når de sættes til salg eller udlejes. 

Læs mere om ændringerne

 

7. september 2017

Regeringens erhvervs- og vækstudspil

Regeringen vil gøre det lettere for flere danske virksomheder at vokse sig til globale erhvervssucceser. Med erhvervs- og iværksætterudspillet ”Sammen om fremtidens virksomheder” afsætter regeringen 800 mio. kroner i 2018 stigende til to mia. kroner frem mod 2025 til at styrke dansk erhvervsliv og skabe en bedre iværksætter- og aktiekultur.

Læs udspillet

 

7. september 2017

Nye byer skyder op

Huset, september er på trapperne og her kan du læse om igangværende byudviklingsprojekter. Blandt andet vil der i Nørresundby komme en ny bydel, kaldet Stigsborg Brygge. CALUM A/S er som de første i gang med at opføre ejendomme i området. DEAS står for udlejning og melder om stor interesse for at leje sig ind i de nyopførte etageboliger.

Huset september byder blandt meget andet også på en artikel om persondataforordningen. Huset udkommer den 12. september.

 

24. august 2017

Den økonomiske tomgang falder

Siden april 2017 er den økonomiske tomgang faldet med 0,5 procentpoint. Det viser Ejendomsforeningen Danmarks markedsstatistik – tomgang for juli 2017. Den økonomiske tomgang er på det laveste niveau siden 2010.

”Efter et positivt første halvår i 2017 ser det fortsat fornuftigt ud for dansk økonomi. Dansk økonomi fortsætter i et roligt tempo fremad. Forbedringen af økonomien styrker de danske virksomheder og ikke mindst investeringsejendomsmarkedet, hvor efterspørgslen efter lejemål er stigende, og tomgangen falder”, siger Morten Marott Larsen, der er cheføkonom i Ejendomsforeningen Danmark. 

Læs pressemeddelelse

Læs webrapport

 

24. august 2017

Afgørelse om vilkårene ved andelshaveres overgang til lejere 

Den 1. august afgjorde Ankenævnet for de Københavnske Huslejenævn tre sager om fastsættelse af lejevilkår ved lejeforhold, der er opstået, når ABL § 4, stk. 1 anvendes. Huslejenævnets afgørelser stadfæstes i vidt omfang, men på to punkter ændrer ankenævnet afgørelserne.

Læs artikel (for medlemmer)

 

24. august 2017

Høringssvar om digital kommunikation

I sidste Huset Net omtalte vi et lovforslag, som Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har sendt i høring.

Lovforslaget skal udmønte den politiske aftale, der på transport-, bygnings- og boligministerens initiativ blev indgået før sommerferien. Ejendomsforeningen Danmark har netop afgivet høringssvar.

Læs høringssvar

Tilmeld dig LinkedIn erfa-gruppen, som udveksler erfaringer vedrørende blandt andet it-tekniske løsninger

 

24. august 2017

Høring om databeskyttelseslov

Justitsministeriet har udsendt udkast til et lovforslag, der skal tilrette den danske lovgivning, så den ikke er i strid med persondataforordningen, der træder i kraft den 25. maj 2018. Hvis lovforslaget gennemføres, bibeholder Danmark i videst muligt omfang den retstilstand, man hidtil har haft. Det har desværre den konsekvens, at Danmark på nogle områder bliver reguleret mere end de øvrige EU-lande.

Ejendomsforeningen Danmark havde gerne set, at man fra politisk side gjorde op med den gamle registerlovgivning, så persondataforordningen ikke bliver suppleret unødvendigt af yderligere regulering.

Læs høringssvar

Læs mere om persondataforordningen (for medlemmer)

 

24. august 2017

Stadig muligt at ansætte en trainee 

Den seneste beskæftigelsesundersøgelse fra Ejendomsforeningen Danmark skønner, at branchen har brug for 4.250 flere ejendomsadministratorer frem mod 2026, hvis udviklingen fortsætter.

For at imødekomme det stigende behov for arbejdskraft har ejendomsbranchen indgået et samarbejde med Finansforbundet, der har tilbudt at betale for et opkvalificeringsforløb mod, at deres medlemmer bliver tilbudt en etårig ansættelse som trainee.

Mangler du en medarbejder, kan du som medlem af Ejendomsforeningen Danmark, uforpligtende tilmelde dig CV-databasen og se, om der er nogle spændende kandidater, du kunne tænke dig at se til en samtale.

Kontakt udviklingskonsulent Lotte Rendtorff, hvis du vil høre mere

Læs artiklen fra Huset august "Ledige jagter ny karriere i ejendomsbranchen"

 

24. august 2017

Nu kan du bladre i en digital udgave af Huset

Som noget nyt kan du nu læse Huset online i en bladreudgave med links. Vi håber, at vores læsere vil tage godt imod det nye tilbud.

Læs det seneste nummer af Huset (for medlemmer)

 

24. august 2017

Fremtidens lejemål er bæredygtige

Ejendomsforeningen Danmark inviterer i samarbejde med Green Building Council Denmark til gå hjem-møde, hvor vi stiller skarpt på den eksisterende bygningsmasse. Hvordan kan man som ejer, udlejer og administrator af fast ejendom positionere og optimere sit byggeri og sin bygningsportefølje til fremtidens efterspørgsel på bæredygtige bygninger og drift.

Læs mere, og tilmeld dig gå hjem-mødet om optimering af byggeri

 

24. august 2017

Gratis konference: Aktive erhvervsudlejere

Ejendomsforeningen Danmark holder i samarbejde med Områdefornyelsen Sydhavnen og KAB en halvdagskonference onsdag den 20. september i København. Konferencen handler omhvordan almene og private boligforeninger kan lægge en strategi for og koordinere deres indsats for erhvervsudlejningen.

På konferencen møder du en række almene, private og kommunale aktører, der vil perspektivere de udfordringer, de står over for og fokusere på mulige veje til at etablere et godt handelsliv. Du får et eksemplar af publikationen ”Aktive erhvervsudlejere – strategi og koordinering som redskaber” og guiden ”3 trin til en strategi for handelslivet” med hjem. 

Læs mere, og tilmeld dig konferencen Aktive erhvervsudlejere

 

10. august 2017

Høring om digital kommunikation i boliglejemål

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har udsendt udkast til et lovforslag, der skal fremme digital kommunikation i boliglejemål. Der er høringsfrist den 23. august.
Der vil ske få fremskridt, hvis forslaget gennemføres. Men Ejendomsforeningen Danmark havde gerne set, at man fra politisk side var gået længere for at understøtte mere digital kommunikation mellem lejer og udlejer. 

”… hovedessensen bryder vi os ikke om, for her sker der ikke ændringer i forhold til det, vi har haft hidtil", siger Morten Østrup Møller, der er juridisk direktør i Ejendomsforeningen Danmark, til Business.dk. 

Læs høringsbrevet og hele lovforslaget

Læs artikel på business.dk

 

10. august 2017

A/B Klostergården: Ankenævnets første afgørelser

Ankenævnet for de Københavnske Huslejenævn har den 1. august 2017 truffet de første afgørelser vedrørende vilkårene for de lejeforhold, som de hidtidige andelshavere i den tidligere A/B Klostergården skal fortsætte på hos den nuværende ejer af ejendommen.

Læs mere (for medlemmer)

 

8. august 2017

Studerende mangler værelser – men pas på, hvis du lejer ud

Læs pressemeddelelse af 8. august 2017

 

1. august 2017

OMK-blanketter er opdateret

Blanketter til omkostningsbestemt leje er opdateret den 1. august. Hvis du abonnerer på det elektroniske blanketmodul, kan du hente de nye blanketter nu eller købe dem i shoppen

 

1. august 2017

Lovbestemte beløb og satsregulering

De lovbestemte beløb i lejelovgivningen og satsreguleringen for 2018 er blevet opdateret.

Find dem her (for medlemmer)

 

10. august 2017

Airbnb-udlejninger er en stigende udfordring

Mens boligudlejningerne stiger på den populære online markedsplads, Airbnb, mangler udlejere og administratorer værktøjer til at sikre, at der ikke foregår ulovlig korttidsudlejning i deres ejendomme. 

Læs artikel bragt i Huset august

Læs mere om Airbnb (for medlemmer)

 

10. august 2017

Ph.d. om huslejeregulering

Københavns Universitet har opslået et ph.d.-stipendium inden for området "Regulering af boligmarkedet". Projektet medfinansieres af Grundejernes Investeringsfond, og det skal analysere retstilstanden på det danske boligmarked inden for tre udvalgte områder: lejemarkedet, ejerboligmarkedet og andelsboligmarkedet. Målsætningen er blandt andet at identificere relevante interesser og hensyn på de tre udvalgte områder.

Læs beskrivelse af projektet på www.ku.dk

 

1. august 2017

Gode råd om væggelus

Man bør være ekstra opmærksom, når man kommer hjem fra ferie. Væggelus tager nemlig oftere og oftere turen med i kufferten til Danmark som blinde passagerer. Lejer skal straks give udlejer besked, hvis man har fået væggelus i boligen. Sådan lyder rådene fra en skadedyrsbekæmper og Ejendomsforeningen Danmark.

Læs pressemeddelelse af 1. august 2017

 

26. juli 2017

Andelsboligkøb? Her er de vigtigste ting at holde øje med

Læs pressemeddelelse af 26. juli 2017'

 

20. juli 2017

Private lejeboliger er vigtig del af mangfoldige byer

Læs pressemeddelelse af 20. juli 2017 

 

18. juli 2017

Udlejning af egen bolig hitter i sommerferien, men vær varsom!

Læs pressemeddelelse af 18. juli 2017

 

29. juni 2917

Sådan beskytter du din ejendom mod skybrud

Det kan være dyrt ikke at sikre sig, når kloakkerne flyder over, og kældrene står under vand. Her får du en række gode råd til, hvad du selv kan gøre for at minimere skaderne på din ejendom.

Læs rådene til beskyttelse mod skybrud

 

29. juni 2917

Skybrud: Andelsboligforening fik en tør kælder og tjente en krone

Andelsboligforeningen A/B Tinghøjvej 2-10 i Søborg blev hårdt ramt under et af de store skybrud for et par år siden. Kloakkerne kunne ikke klare presset fra tagvandet, der pressede en blanding af regn- og spildevand op gennem afløbene i gulvet og oversvømmede kælderen.

Læs, hvordan foreningen fik en tør kælder

 

29. juni 2917

Hvidvaskloven er ændret

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen fremsatte den 13. oktober 2016 et lovforslag med ændringer til hvidvaskloven. Hovedformålet med lovforslaget var at styrke indsatsen mod, at danske virksomheder kan blive misbrugt til hvidvask af penge. På trods af den politiske dagsorden om stramning af reglerne for hvidvask, er det lykkedes for Ejendomsforeningen Danmark at få lempet kravet om indhentelse af legitimation på lejerne, når ejendomsadministrator agerer som ejendomsmægler. Det indgår i ændringerne til loven, der trådte i kraft den 26. juni.

Læs om ændringerne i loven (for medlemmer)

 

29. juni 2917

Ny udgave af overdragelsesaftalen for køb og salg af andelsboliger

Den 28. juni udkom en ny udgave af brancheorganisationernes fælles overdragelsesaftale for køb og salg af andelsboliger. Aftalen er udarbejdet af Ejendomsforeningen Danmark i samarbejde med ABF, Dansk Ejendomsmæglerforening, Foreningen af Advokater med Ejendomsadministration og Danske BOLIGadvokater.

Hent den nye udgave af overdragelsesaftalen og den tilhørende formularvejledning

 

29. juni 2917

AP Pension og Frederikssund Kommuneindgår aftale om Vinge C

Med en milliardinvestering i Vinge Centrum har realiseringen af et af Danmarks absolut største byudviklingsprojekter nået en milepæl. Det ligger fast, efter at AP Pension og Frederikssund Kommune har indgået en aftale om etablering af Vinge Centrum, der blandt andet skal indeholde en prisbelønnet S-togsstation.

Du kan læse mere om den nye by Vinge i Huset september, hvor temaet er byudvikling.

 

29. juni 2917

PropTech på agendaen i Berlin

PropTech er en forkortelse af ”Property Technology” og er et af de nye ord, som ejendomsbranchen er ved at lære at kende. Professor Andrew Baum fra Oxford University er ekspert i PropTech og den kæmpemæssige indvirkning, som teknologien har og vil få på ejendomsbranchen. På PwC’s Real Estate Investment Strategy Program (REIS) vil han undervise i og fortælle om PropTech. Programmet afholdes i Berlin den 28.-31. august 2017.

Hvis du vil have mere information om programmet og turen til Berlin, så kan du kontakte Line Skovfred Lüthje fra PwC’s Executive Education, lfu@pwc.dk, telefon 39 45 39 42.

 

29. juni 2917

Huset Net holder sommerferie

Nyhedsbrevet holder pause i juli. Næste udgave af Huset Net udkommer derfor den 10. august. Hvis du ikke vil gå glip af noget, kan du vælge at følge os på Twitter eller LinkedIn, som vi løbende opdaterer med nyheder om Ejendomsforeningen Danmark og ejendomsbranchen.

 

26. juni 2017

Til trekamp for mere arbejdskraft

Søndag stillede de tre administrerende direktører Flemming B. Engelhardt fra DATEA, Henrik Dahl Jeppesen fra DEAS og Rasmus Juul-Nyholm fra Administrationshuset op på samme hold i Deloitte Øresund Triathlon. Formålet var dels at gøre unge opmærksomme på ejendomsadministrationsbranchen, dels at minde branchen om, at det kræver udholdenhed og en fælles indsats, hvis der skal skaffes tilstrækkelig arbejdskraft til fremtiden.

Læs mere om direktørernes triatlon

 

21. juni 2017

Ejendomsinvestorernes forventninger aftager

Ejendomsinvestorernes forventninger ser ud til at toppe i 2017. Forventningerne til det totale afkast ligger i år på 5,9 procent, og der er en forventning om stigende ejendomsværdier og leje samt faldende tomgang. Men over de næste fem år forventer investorerne, at der er en afmatning på vej. 

Læs hele pressemeddelelsen

 

15. juni 2017

Bred politisk aftale om digital kommunikation

Digital kommunikation har i årevis været standard for al kommunikation fra det offentlige, og nu ser det også ud til, at der er bedre vilkår på vej for digital kommunikation i lejeboligsektoren. Samtlige partier i Folketinget har nemlig indgået en stemmeaftale om øget digital kommunikation på lejeområdet.

Læs mere om aftalen

 

15. juni 2017

Dygtige ledige jagter traineeplads

Den 6. juni startede 23 deltagere op på det nye omskolingsforløb, som Ejendomsforeningen Danmark har indgået aftale om med Finansforbundet. Men en stor del af kursusdeltagerne mangler stadig en traineeplads.

Huset Net har været med på kursus og talt med en række af de deltagere, der stadig er på jagt efter en aftale med en virksomhed om et traineeforløb.

Læs mere om kursusdeltagerne

 

15. juni 2017

Unuanceret billede i DR-program om huslejepriser

Den 7. juni satte DRs magasin Penge fokus på huslejepriser. I programmet blev der både sat fokus på lejeres og private udlejeres udfordringer i forhold til fastsættelse af huslejen.

Desværre bragte programmet nogle unøjagtige oplysninger, der var med til at tegne et unuanceret billede af lejeboligområdet, fortæller Ejendomsforeningen Danmarks cheføkonom Morten Marott Larsen.

Læs mere om huslejepriserne

 

15. juni 2017

Nye anbefalinger til sikring af ansvarlig drift af andelsboligforeninger

Erhvervsministeriet offentliggjorde den 10. juni en rapport med en række anbefalinger fra den arbejdsgruppe, som i februar blev nedsat for at se nærmere på, hvordan man sikrer ansvarlig drift af andelsboligforeninger.

Arbejdsgruppen foreslår blandt andet en revision af vilkårene for opløsning af en andelsboligforening, nye regler for finansiering af nystiftede andelsboligforeninger, samt en præcisering af andelsboligbestyrelsens opgaver og ansvar.

Læs hele rapporten

 

15. juni 2017

Nedsættelse af ejendomsskat – hvad gør man i forhold til lejerne?

Folketinget vedtog i forbindelse med finansloven for 2016, at ejendomsskatten skulle fastfryses. Denne fastfrysning er fastholdt for 2017 og gælder også for erhvervsejendomme. Det betyder, at mange i forbindelse med opkrævningen af anden rate af ejendomsskatten for 2017 har fået en nedsættelse af den samlede betalte ejendomsskat for året.

Ejendomsforeningen Danmark har samlet en kort oversigt over, hvordan man skal forholde sig i henhold til lejelovens og erhvervslejelovens regler. 

Læs mere om reglerne (for medlemmer)

 

15. juni 2017

Negativ værdi af renteswap skal ikke indgå i beregning af andelsværdi

Retten i Glostrup har den 29. maj 2017 afsagt dom i en sag, hvor køberen af en andel i en andelsboligforening havde nedlagt påstand om, at prisen for andelen skulle nedsættes med hele købesummen, cirka 400.000 kroner.

Læs mere om dommen (for medlemmer)

 

2. juni 2017

Regler om generationsskifte koster danske arbejdspladser

I modsætning til alle andre familieejede erhvervsvirksomheder har familieejede ejendomsvirksomheder ikke mulighed for at udskyde skattebetalingen ved generationsskifte. Det har store konsekvenser for specielt de små og mellemstore ejendomsvirksomheder, der risikerer at måtte dreje nøglen om, og det koster danske arbejdspladser.

Læs pressemeddelelse af 2. juni

 

1. juni 2017

Ny planlov er tiltrængt

Den 1. juni blev en ny planlov vedtaget i Folketinget, som vil træde i kraft den 1. juli 2017. Den nye planlov vil blandt andet gøre det muligt for den lokale detailhandel at udvikle sig, og det glæder Ejendomsforeningen Danmark. 

Ejendomsforeningen Danmarks juridiske direktør Morten Østrup Møller siger blandt andet: ”Den nye planlov åbner op for at øge byggeriet af både boliger og butiksarealer. Der er ingen tvivl om, at de mere fleksible regler for detailhandelsbyggeri vil resultere i nye og spændende byggeprojekter rundt om i landet, til glæde for både kunderne og væksten”.

Læs pressemeddelelse af 1. juni

 

1. juni 2017

”Det er først og fremmest nemt med et internt kursus

Mere fleksibilitet, mindre spildtid og skræddersyet fagligt indhold. Det er nogle af fordelene ved at få Ejendomsforeningen Danmarks undervisere ud i ens egen virksomhed og holde et internt kursus, fortæller to tidligere kursusdeltagere.

Læs mere om virksomhedskurser

 

1. juni 2017

Vellidt regnskabschef stopper efter 25 år

Han for vild på vej til sin første arbejdsdag, og han havde nær mistet et helt årsregnskab i en ildebrand. Desuden er han en dygtig tubaspiller og en fornøjelse at arbejde sammen med. Onsdag den 31. maj havde Ejendomsforeningen Danmarks regnskabschef Egon Petersen både 25-års jubilæum og sidste arbejdsdag.

Læs mere om Egon

 

1. juni 2017

Ejendomsforeningen Danmark er på Twitter

De senere år er en stor del af den politiske debat flyttet over på de sociale medier – særligt Facebook og Twitter. På Twitter kommunikerer organisationer, politikere og journalister direkte med hinanden på kryds og tværs, og mange nyhedshistorier bliver derfor også startet her. Som en naturlig konsekvens heraf har Ejendomsforeningen Danmark også valgt at gå på Twitter for at skabe større fokus på ejendomsbranchen hos både politikere og journalister. Her vil foreningen løbende dele nyheder og kommentarer samt deltage i relevante diskussioner.

Følg Ejendomsforeningen Danmark på Twitter

 

1. juni 2017

Justitsministeriet udgiver betænkning om persondataforordningen

Den 24. maj udsendte Justitsministeriet deres længe ventede betænkning om persondataforordningen, hvor ministeriet tager stilling til, hvordan der inden for rammerne af forordningen, kan og skal opretholdes og fastsættes særlige danske regler. Regeringen vil til efteråret fremsætte et forslag til en ny persondatalov på baggrund af betænkningen.

Læs hele betænkningen

 

1. juni 2017

Tilmelding til EA-fag åben

Så er der åben for tilmelding til efterårets fag på EA-uddannelsen. Du kan tilmelde dig de to obligatoriske fag "Indledende ejendomsadministration" og "Administration af boligudlejningsejendomme". Desuden udbydes valgfagene "Ejendomsinvestering- og finansiering" og "Andelsbolig- og ejerforeningersamt suppleringsfaget "Grundlæggende bogføring og regnskab". Bemærk, at du først kan tilmelde dig "Ejendomsinvestering- og finansiering fra uge 24.

Læs mere, og tilmeld dig fagene

 

1. juni 2017

Lovforslag om blandt andet nye vurderingsankenævn

Skatteminister Karsten Lauritzen har fremsat et forslag til lov om ændring af skatteforvaltningsloven, lov om kommunal ejendomsskat, ejendomsværdiskatteloven og forskellige andre love. Her bliver det blandt andet foreslået, at klager over vurderinger skal behandles i en række nye vurderingsankenævn, og der foreslås en række tiltag, der skal muliggøre en effektiv og forbedret klagebehandling. Desuden foreslås der en særlig deklarationsprocedure, der skal sikre, at ejendomsejere får bedre indsigt i grundlaget for ejendomsvurderingerne og mulighed for at supplere disse, før vurderingen foretages. Forslaget 3.-behandles den 2. juni.

Se lovforslaget som optrykt efter 2. behandling

 

1. juni 2017

Ny og forbedret forsikringsordning

Højere minimumssum, fortsat lav selvrisiko og lavere præmier for langt de fleste medlemmer. Ejendomsforeningen Danmark har indgået aftale om en ny ordning for ejendomsadministratoransvarsforsikring. Bag det lange navn gemmer sig en markant forbedret forsikringsordning, der skaber trygge rammer for medlemmerne af Ejendomsforeningen Danmark.

Læs mere om den nye forsikringsordning

 

1. juni 2017

Debat: Skatteaftalen er afgørende for nye ejendomsvurderinger

Boligskatteaftalen er et afgørende skridt imod nye ejendomsvurderinger, der også bør give anledning til at skabe et nyt og mere professionaliseret klagesystem, skriver juridisk direktør Morten Østrup Møller i et debatindlæg på Altinget.

Læs hele debatindlægget

 

21. maj 2017

Frederiksbergcentret vinder international pris

Søndag den 21. maj vandt Frederiksberg Centret en pris i kategorien ’Design & Development’ ved prisuddelingen ’VIVA Best of the Best Awards’. Centret var nomineret for ombygningen og udvidelsen, der blev færdig i 2015, og det er første gang, at et shoppingcenter fra Danmark vinder en pris ved denne uddeling.

”Vi er naturligvis meget stolte over, at vores udviklingsbaserede tilgang til center management bliver anerkendt med denne pris. Vi vil fortsætte med at udvikle centret, så det kan bevare sit høje internationale niveau – til glæde for centrets kunder, ejere og lejere,” siger Finn Sture Madsen, afdelingsdirektør med ansvar for center management i DEAS, der har haft ansvaret for ombygningen.

 

19. maj 2017

Torben Christensen stopper i Ejendomsforeningen Danmark

Bestyrelsen i Ejendomsforeningen Danmark har indgået en fratrædelsesaftale med administrerende direktør Torben Christensen. Aftalen indebærer, at Torben Christensen, der har været i Ejendomsforeningen Danmark siden december 2009, stopper i dag.

Baggrunden for ændringen i direktionen er, at bestyrelsen ønsker en anden profil, der kan positionere Ejendomsforeningen Danmark og ejendomsbranchen i fremtiden.

Bestyrelsen vil gerne benytte lejligheden til at takke Torben Christensen for hans indsats i de forløbne 7½ år.

Bestyrelsen er i dag gået i gang med at søge efter en ny administrerende direktør, der i tæt samarbejde med juridisk direktør Morten Østrup Møller vil udgøre foreningens fremtidige direktion.

 

18. maj 2017

Containerbyer kræver exit-strategi

I sidste uge fremgik det i Politiken, at Københavns Kommune er klar til at opføre studenterbyer med containerboliger, når en ændring af planloven som ventet vedtages inden sommerferien. Ejendomsforeningen Danmark mener, det er vigtigt at gennemtænke en række elementer, inden der gives los for, at kommunerne kan vælge at opføre containerbyer.

Læs mere om anbefalingerne til containerbyer

 

18. maj 2017

Nyt kursuskatalog ude nu

Ejendomsforeningen Danmarks kursuskatalog for efteråret 2017 er nu på gaden med kurser i blandt andet den nye planlov, persondataloven og due diligence. Som noget nyt er der blandt andet et kursus i værdiansættelse med den afkastbaserede metode, der kommer til at danne grundlag for de nye offentlige vurderinger af erhvervsejendomme.

Der bliver åbnet for tilmelding til EA-fag den 1. juni.

Se alle efterårets kurser, og tilmeld dig

 

18. maj 2017

Arbejdsdage – gebyr for udeblivelse?

Nogle andelsboligforeninger afholder arbejdsdage, hvor medlemmerne i fællesskab udfører forskellige vedligeholdelsesopgaver på ejendommen. Ikke alle medlemmer deltager i disse arbejdsdage, og det medfører overvejelser om, hvorvidt andelsboligforeningen kan pålægge medlemmer at betale et gebyr, hvis de ikke deltager i disse arbejdsdage.

Læs om mulighederne for gebyr ved udeblivelse (for medlemmer)

 

18. maj 2017

Grundejernes Domssamling 2016 er netop udkommet

Årets domme og afgørelser fra Huset Jura samlet et sted.

Køb bogen

 

18. maj 2017

GI introducerer gratis byggeteknisk netværk

Bygningsejere, administratorer og andre, der beskæftiger sig med drift og vedligehold af en ældre etageejendom, kan nu komme med i et gratis netværk. Netværket drives af Grundejernes Investeringsfond, som også lægger hus til det første arrangement. Du får fagligt input, som sætter dig i stand til at træffe gode byggetekniske valg, når du laver forbedring og vedligehold af din ejendom. Der bliver 2-3 årlige møder, som varer 1,5-2,5 timer.

Læs mere om netværket

 

18. maj 2017

Test din virksomheds samfundsansvar

Foreningen For Byggeriets Samfundsansvar har udviklet et nyt værktøj, hvor det er muligt at teste sin virksomhed med udgangspunkt i foreningens charter for samfundsansvar. Værktøjet giver både en indikation af, hvordan virksomheden performer, men også input til områder, hvor den kan forbedre sig.

Læs mere, og tag testen

 

18. maj 2017

Frederiksbergcentret nomineret til pris

Den 21. maj bliver de bedste shoppingcentre i verden kåret. Det sker ved prisuddelingen ’VIVA Best of the Best Awards’ i Las Vegas. Her er Frederiksberg Centret nomineret i kategorien ’Design & Development’ efter ombygningen og udvidelsen, der blev færdig i 2015. Det er første gang, at et shoppingcenter fra Danmark er nomineret. Frederiksberg Centret er ejet af Danica Pension og Lægernes Pensionskasse og bliver administreret af DEAS.

 

10. maj 2017

Laveste tomgang for butik i otte år

Den økonomiske tomgang for butikssektoren har ikke været lavere i otte år. Det vidner om, at der er god afsætning på butiksarealerne. Det fremgår af Ejendomsforeningen Danmarks markedsstatistik – tomgang for april 2017.

Læs hele pressemeddelelsen

 

4. maj 2017

Fortovsordning: Københavns Kommune åbner op for dispensation

Københavns Kommune har netop åbnet op for, at grundejere kan søge dispensation om at træde ud af den kommunale fortovsordning. Der er et brev på vej til grundejerne i kommunen om kriterierne for at søge dispensation. Fristen for at søge er den 1. juni 2017 klokken 12 med udtrædelse af ordningen den 1. juli 2017.

Se ansøgningsskemaet 

Læs mere om kriterierne for at søge dispensation (for medlemmer)

 

4. maj 2017

Boliglejelovene skal snart evalueres

I Huset maj er temaet ”Boliglejelovene”, som efter planen skal evalueres i 2017. Huset har blandt andet interviewet boligordfører Kaare Dybvad (S), om hans forventninger til den kommende evaluering og sammenskrivning af boliglejelovene. Han mener, at politikerne bør tage højde for en digital kommunikation mellem lejer og udlejer og revurdere lejefastsættelsen. Huset udkommer den 16. maj.

Læs et uddrag af interviewet

 

4. maj 2017

Råd fra studerende: ”Øg servicen og fasthold jeres kunder”

Mandag den 3. april lancerede erhvervsakademiet Cphbusiness i samarbejde med ejendomsselskabet Wihlborgs en Case Competition for de studerende. Frem mod den 18. april har 26 studiegrupper udarbejdet forslag til fremtidige strategier for Wihlborgs. Ud af de mange grupper gik seks videre til finalen, som blev afholdt den 25. april. Førstepræmien lød på 10.000 kroner. Rådene fra de studerende gik generelt på, at Wihlborgs skulle øge deres service gennem forskellige tiltag, hvis de skulle fastholde kunderne i fremtiden.

Læs reportagen fra Case Competition

 

4. maj 2017

Case Competition – et spændende og interessant forløb

Huset Net har spurgt tre finalister om, hvad det har givet dem at være med i Case Competition, som Wihlborgs og Cphbusiness har stået bag. Mød blandt andre Carsten Sejr Olsen fra vindergruppen.

Læs interview med de studerende

 

4. maj 2017

500 udgaver af håndbogen Boliglejemål solgt

Den nye udgave af håndbogen Boliglejemål har netop rundet et skarpt hjørne med 500 solgte eksemplarer. Den reviderede udgave er resultatet af en komplet gennemskrivning, hvor der blandt andet er taget højde for den lejelov, der trådte i kraft den 1. juli 2015. Den henvender sig bredt til blandt andre ejendomsadministratorer, jurister og advokater, som arbejder med de praktiske problemstillinger, der kan opstå i forbindelse med boligudlejning. Bogen giver med sine to bind en grundig indføring i administrationens juridiske aspekter.

Køb den nye udgave af Boliglejemål

 

4. maj 2017

Vejledning i persondataforordningen forsinket

Justitsministeriet havde tidligere meldt ud, at de i slutningen af april ville udsende en vejledning om persondataforordningen i forhold til dansk lovgivning. Desværre er denne vejledning endnu ikke kommet. 

Til gengæld har artikel 29-gruppen (EU’s vejledende forum om persondataforordningen) udsendt en foreløbig vejledning om konsekvensanalyser, som blev godkendt på gruppens møde i april. Ved mødet godkendte artikel 29-gruppen de endelige vejledninger for dataportabilitet, databeskyttelsesrådgivere og identificering af ledende tilsynsmyndighed. 

Læs alle fire vejledninger (for medlemmer)

 

3. maj 2017

Glædeligt med ny politisk aftale for boligbeskatning

Regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Radikale Venstre indgik den 2. maj et politisk forlig om en ny model for boligbeskatning. Ejendomsforeningen Danmark mener, at der langt hen ad vejen er tale om en god aftale.

Læs hele pressemeddelelsen

 

2.  maj 2017

Henrik Dahl Jeppesen fylder 50

Administrerende direktør Henrik Dahl Jeppesen fra ejendomsforvaltningsselskabet DEAS fyldte 50 år den 2. maj. Han startede i DEAS, der dengang hed Dan-Ejendomme, tilbage i 1989. I 2003 indtrådte han i DEAS’ direktion og har siden 2007 været administrerende. direktør. Henrik har været en del af ejendomsbranchen i over 25 år og er i dag blandt andet formand for Administratorsektionen i Ejendomsforeningen Danmark samt næstformand for hovedbestyrelsen samme sted.

 

27. april 2017

Landsmøde 2017

Ejendomsforeningen Danmark holdtdet årlige landsmøde den 27. april i Skuespilhuset i KøbenhavnFormand John R. Frederiksen holdt sin beretning om året, der er gåetMedlemmer har mulighed for at læse grundlaget for beretningen på foreningens hjemmeside. Vi bringer også en reportage fra landsmødet i Huset maj.

Læs grundlaget for beretningen (for medlemmer)
Se dagsorden for landsmødet

 

27. april 2017

Ejendomsforeningen Danmarks foreningsrapport er blevet digital

Som noget nyt har Ejendomsforeningen Danmark valgt at udgive foreningsrapporten 2016 i en digital udgave. Her kan du blandt andet læse mere om årets highlights og de udfordringer, foreningen har stået over for i året, der gik.

Bliv også klogere på de medlemsfordele et medlemskab af foreningen giver dig, læs formændenes forord, og få et indblik i ejendomsmarkedet 2016.

Se foreningsrapporten

 

27. april 2017

Seminar for ledende medarbejdereHåndtering af den nye persondataforordning

Ejendomsforeningen Danmark holder to seminarer om den nye persondataforordning den 15. juni i Roskilde og den 21. juni i Middelfart.

Seminarerne sætter fokus på de juridiske og forretningsorienterede udfordringer, som ledere af administrationsvirksomheder står over for når virksomheden skal leve op til den nye persondataforordning.

På seminaret får du konkret viden og løsningsmuligheder, som du kan implementere direkte i din virksomhed.

Læs mere, og tilmeld dig Seminar om håndtering af den nye persondataforordning

 

20. april 2017

Omskoling skal sikre ekstra arbejdskraft

Ejendomsbranchen og Finansforbundet er gået sammen om at hjælpe nogle af forbundets ledige over i en karriere inden for ejendomme. HR-direktør Annemarie Lund Krumhardt fra Jeudan er en af hovedkræfterne bag projektet.

”Vores branche vækster, og det gør, at vi mangler ressourcer. Når vi slår nye job op, så får vi simpelthen ikke nok ansøgninger. Derfor er vi nødt til at finde alternative løsninger, og her er det vigtigt, at vi står sammen i branchen og løfter i flok. Vi står alle med de samme udfordringer, når vi søger nye medarbejdere, så på den måde er vi alle i samme båd,” siger Annemarie Lund Krumhardt.

Læs mere (for medlemmer)

 

20. april 2017

Besøg i Trafiktårnet Øst

Medlemmer af Ejendomsforeningen Danmark får nu en unik mulighed for at komme indenfor i Trafiktårnet Øst, som ligger på det gamle baneterræn på Kalvebod Brygge i København. Trafiktårnet er et centralt knudepunkt for trafikstyring af bane- og vejtrafik i Danmark.

Besøget foregår onsdag den 26. april kl. 16.00-17.00. Der er et meget begrænset antal pladser, og arrangementet er derfor kun for medlemmer af Ejendomsforeningen Danmark.

Læs mere, og tilmeld dig rundvisningen (for medlemmer)

 

20. april 2017

En familieejet ejendomsvirksomhed ifølge skatteministeren

Skatteminister Karsten Lauritzen anser familieejede ejendomsvirksomheder som passive pengetanke frem for de aktive virksomheder, de er. Det betyder, at familieejede ejendomsvirksomheder, i modsætning til andre familieejede virksomheder, ikke kan gennemføre succession ved generationsskifte og dermed diskrimineres. Mange familieejede ejendomsvirksomheder må lukke, når ejeren dør. I det kommende Huset maj fortæller to af Ejendomsforeningen Danmarks medlemmer om deres udfordringer med generationsskifte.

 

20. april 2017

Effektiv dækning ved skybrud

Ejendomsforeningen Danmark har modtaget flere henvendelser fra medlemmer om, hvorvidt den forsikring, som Alm. Brand tilbyder foreningens medlemmer, er tilstrækkeligt dækkende i tilfælde af skybrud. Det er den – men ikke kun ved skybrud. Forsikringen ”Udvidet Vandskadeforsikring” dækker nemlig også, når der ikke er tale om sky- og tøbrud. Den dækker for indtrængende nedbør, herunder fygesne, opstigende vand fra afløbsledninger og opstigende grundvand som følge af afbrydelse af strømmen til, eller svigt af, grundvandspumpen – uden der altså først skal være tale om sky- og tøbrud.

Hvis du vil høre mere om forsikringen så skriv til ejendomsforeningen@almbrand.dk

 

20. april 2017

Tillykke – du har vundet en million dollar!

Hvor heldig kan man være ... Eller? Du har sikkert modtaget flere mails med denne ordlyd eller lignende. De er nemme at gennemskue, og de mails har du forhåbentlig slettet med det samme. Desværre er de kriminelle blevet bedre til at formulere sig, og et medlem har modtaget en mail, som er sværere at gennemskue.

Læs mere 

 

12. april 2017

Høringssvar om ejendomsvurderingsloven

Ejendomsforeningen Danmark har før påske afgivet høringssvar til ejendomsvurderingsloven. Det fremgår, at foreningen generelt har et positivt indtryk af lovforslagene, der i stort omfang dækker de problemstillinger, som tidligere har været årsag til kritikken af de offentlige ejendomsvurderinger. Der vil dog forsat være behov for et betydeligt udviklingsarbejde.
 
Læs høringssvar

 

6. april 2017

Ejendomsbranchen og Finansforbundet har indgået et samarbejde

For at imødekomme det stigende behov for arbejdskraft i ejendomsbranchen, er en af mulighederne at omskole ledige fra den finansielle sektor. Derfor har ejendomsbranchen indgået et samarbejde med Finansforbundet, der har tilbudt at betale for et opkvalificeringsforløb, mod at deres medlemmer bliver tilbudt en etårig ansættelse som trainee. Huset Net bringer i næste udgave en længere artikel om samarbejdet, men allerede nu kan interesserede virksomheder læse mere på foreningens hjemmeside.

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte udviklingskonsulent Lotte Rendtorff på lre@ejendomsforeningen.dk.

Læs mere om omskolingsaftalen

 

6. april 2017

Høringssvar vedrørende effektivisering af den almene boligsektor

De almene boligorganisationer vil kunne opnå betragtelige fordele, hvis adgangen til anvendelse af administratorer under Ejendomsforeningen Danmark bliver gjort lettere og mere effektiv for boligorganisationernes bestyrelser, end det er tilfældet i dag. Det er budskabet i Ejendomsforeningen Danmarks høringssvar til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens udkast til bekendtgørelser om effektivisering af den almene boligsektor.
 
Læs hele Ejendomsforeningen Danmarks høringssvar

 

6. april 2017

Fotoreportage: Ejendomsmessen 2017

Den 29. og 30. marts slog Bella Center dørene op for premieren på Ejendomsmessen, der er en ny messe for den danske ejendomsbranche. Vi har samlet et udpluk af indtrykkene fra messen, der blandt andet bød på foredrag med både administrerende direktør Torben Christensen og cheføkonom Morten Marott Larsen fra Ejendomsforeningen Danmark (billedet).

Se mere fra Ejendomsmessen her

 

6. april 2017

Ny håndbog til kommuner om skimmelsvamp

Det er først og fremmest ejerens ansvar at sikre, at en ejendom ikke er sundhedsfarlig for personer, der bor eller opholder sig i den. Derudover påhviler det kommunalbestyrelsen at føre tilsyn med bygninger, som bruges til bolig, hvis disse boliger er sundhedsfarlige, jf. byfornyelsesloven § 75, stk. 1.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har udsendt en håndbog til alle landets kommuner, som kan guide de kommunale sagsbehandlere gennem alle faser ved håndtering af en sag om skimmelsvamp i bygninger. Den skal sikre, at kommunerne følger alle regler, når der opstår skimmelsvamp. I sager om sundhedsfarlige boliger har kommunalbestyrelsen pligt til at føre tilsyn og kondemnere samt pligt til at anvise beboeren en anden bolig.

Læs håndbogen om håndtering af sager om skimmelsvamp

 

6. april 2017

Studerende skal lægge strategien for Wihlborgs

Mandag den 3. april lancerede erhvervsakademiet Cphbusiness i samarbejde med Wihlborgs en konkurrence for akademiets studerende ved navn Case Competition. Frem mod den 18. april skal de studerende i grupper udarbejde forslag til fremtidige strategier for Wihlborgs. Herefter udvælges de bedste cases til en finale, der afholdes den 25. april, hvor finalisterne får lov at præsentere deres cases, inden der kåres en vinder af førstepræmien på 10.000 kr.

 

6. april 2017

Hvordan skal ABL § 5, stk. 8 fortolkes?

Erhvervsstyrelsen har fået spørgsmålet om andelsboliglovens § 5, stk. 8, kan anvendes, hvis en andelsboligforening har foretaget omlægning eller indfrielse af foreningens indekslån. Derfor er Erhvervsstyrelsen nu kommet med en vejledende udtalelse om fortolkningen.

Læs Erhvervsstyrelsens vejledende udtalelse

 

5. april 2017

Klumme: Sæt skub i moderniseringen af boliglejelovene

Sommerens evaluering af boliglejelovgivningen bør bruges som anledning til at gøre lovgivningen mere enkel og samtidig åbne op for en reel digitalisering af kommunikationen mellem lejer og udlejer. Det skriver administrerende direktør Torben Christensen i en klumme på Ejendomswatch.

Læs hele klummen

 

4. april 2017

Debat: Selvfølgelig skal vi være digitale på boligområdet

Det offentlige har haft succes med digital post og dermed at få os til at tilgå nødvendige og personlige informationer digitalt. Den udvikling skal vi alle understøtte, skriver Morten Østrup Møller fra Ejendomsforeningen Danmark i et debatindlæg på Altinget By og Bolig.

Læs hele debatindlægget 

 

4. april 2017

Ejendomsinvestorer bevarer optimismen

Det ser fortsat positivt ud for det danske investeringsejendomsmarked. I 2017 forventer ejendomsinvestorerne et totalt afkast på 5,9 procent. Det er en fremgang på 0,2 procentpoint i forhold til både sidste kvartal og for et år siden. Fremgangen for investeringsejendomme hænger sammen med en stigende økonomisk vækst.

Læs pressemeddelelsen

Den 9. marts

Ejendomsforeningen Danmark byder på en ny interaktiv medlemsservice

I dag lancerer Ejendomsforeningen Danmark en ny interaktiv webrapport for tomgang. Webrapporten tager udgangspunkt i den publikation, som man allerede kan tilgå på Ejendomsforeningen Danmarks hjemmeside, og som udkommer hvert kvartal.

Læs mere om den interaktive webrapport

 

Den 9. marts

Lejeloven og ejendomsvurderinger på programmet i Køge

Der var både gensynsglæde og masser af faglige diskussioner, da Ejendomsforeningen Danmark i samarbejde med Fællesforeningen af Grundejerforeninger på Sjælland, Lolland-Falster, Møn og Bornholm igen i år inviterede til orienteringsmøde den 3. marts på Comwell i Køge. I alt 125 deltagere var mødt op for at høre en række oplæg om blandt andet digital kommunikation og nye ejendomsvurderinger.

Læs reportage fra orienteringsmødet i Køge

 

Den 9. marts

Ny rapport om digital kommunikation

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen udgav den 3. marts en rapport med anbefalinger, der skal fremme digital kommunikation i private lejeforhold. Rapporten er udarbejdet af en arbejdsgruppe bestående af blandt andre Ejendomsforeningen Danmark og Lejernes Landsorganisation. 

Læs mere om rapporten og dens indhold

Læs rapporten om digital kommunikation

 

9. marts

Er det attraktivt nok at energirenovere?

Energisparepakken fra 2014 indeholdt to tiltag, som skulle gøre det mere attraktivt at energirenovere – Aftalt Grøn Byfornyelse og Totaløkonomisk rentable forbedringer. Disse tiltag skal nu evalueres, og det skal overvejes, hvilke initiativer der fremadrettet skal være på området. Det kan du få mulighed for at få indflydelse på. Ejendomsforeningen Danmark er blevet spurgt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen om vi kan hjælpe med at finde en række udlejere der har stiftet bekendtskab med de to ordninger og har opgivet at anvende dem. 

Læs mere, og find ud af, hvordan du kan have indflydelse på evalueringen af energisparepakken

 

9. marts

Ny ejendomsmesse slår dørene op

Den 29. og 30. marts danner Bella Center rammer om Ejendomsmessen, der er en ny messe for professionel drift og vedligehold af fast ejendom. Ejendomsforeningen Danmark deltager naturligvis også på messen med en stand, og både administrerende direktør Torben Christensen og cheføkonom Morten Marott Larsen vil holde foredrag på messen. Desuden inviterer Ejendomsforeningen Danmark til gå hjem-møde den 30. marts kl. 15 i Bella Centers restaurant Treehouse, hvor der vil blive budt på et let traktement. Der er gratis adgang til messen ved tilmelding.

Se programmet og tilmeld dig

 

9. marts

Gå hjem-møde om energirenovering af erhvervsbygninger – ESCO-modellen

Torsdag den 23. marts holder Ejendomsforeningen Danmark i samarbejde med Siemens A/S et gå hjem-møde om energirenoveringer af erhvervsbygninger ved ESCO-modellen. På gå hjem-mødet vil ESCO-modellen blive præsenteret, samt hvilke fordele dette giver både udlejer og lejer. De juridiske aspekter i forhold til lejere vil også blive beskrevet. Der vil være oplæg fra advokat, partner Søren Hilbert, Lundgrens, energichef Hans Andersen, DEAS, og Sales Executive & Business Development Manager Thomas Brændgaard Nielsen, Siemens A/S.

Læs mere, og tilmeld dig gå hjem-mødet om energirenovering af erhvervsbygninger

 

9. marts

Rettelse i nøgletal for rentesatser

I Huset Jura for februar var der beklageligvis en fejl i nøgletal for rentesatser og ydelsesprocenter per 1. januar 2017 under Grundejernyt på side 2. Rentesatser og ydelsesprocenter er opdateret per 1. marts, som sammen med de korrekte historiske satser fremgår på vores hjemmeside.

Se opdaterede rentesatser og ydelsesprocenter (for medlemmer)

23. november 2017
23. november 2017

Vil du vide, hvad der sker i ejendomsbranchen?

Tilmeld dig den gratis nyhedsmail Huset Net og hold dig opdateret

Nyt kursuskatalog: Kom på kursus eller læs et EA-fag i foråret 2018

Se listen over alle kurser i foråret 2018 

Fag på EA-uddannelsen

Disse fag starter op i foråret 2018:
Det obligatoriske fag Ejendoms- og skatteregnskab og valgfaget Erhvervslejeret.

Se kursuskataloget